Beszámoló a 2008 évi programokról

Nõk a Balatonért Egyesület Balatonkenesei csoportja
Beszámoló a 2008 évi Programokról.
Csoportunk az Egyesület központi rendezvényein kívül a következõ rendezvényeket szervezte Balatonakarattyán és Balatonkenesén.
Január hónapban egy kellemes Újév-köszöntõ találkozóval kezdjük az évet.
Márciusban a Víz Világnapján sikeres programot rendeztünk a többi csoporttal egyidõben Kenesén a Széchenyi parkban, nagyon kellemes tavaszi idõben.
Április hónapban a Föld napjához kötõdve szellemi TOTÓ-t készítettünk a gyermekeknek. Részt vettünk a Közútkezelõ kht által meghirdetett útmenti szemétgyûjtésben.
Május hónapban, az elsõ hétvégén most is megtartottuk a már hagyományos Virágpalánta-Vásárt ismét nagy sikerrel.
Július-szeptember hónapokban a település nyári programjaihoz csatlakoztunk és vettünk részt azokban.
Október hónapban megismételtük a szemétgyûjtést az utak mentén.
November hónapban negyedik alkalommal rendeztük meg a hagyományos Márton-napi játékos programunkat. A gyermekek mûsoros délutánját finom liba-falatok, játszóház , és újbor kóstoló követte.
December hónapban az Advent vasárnapjait ünnepeltük Balatonakarattyán. Második éve állítottunk Adventi koszorút az akarattyai Állomástéren, ahol minden vasárnap más-más vállalkozó vállalta a hideget enyhítõ forralt bor és pogácsa biztosítását a résztvevõ szereplõknek és lakosoknak. Nagyon bensõséges, meghitt hangulatú volt minden gyertyagyújtás.
A 2009-es évben hasonlóan szeretnénk a csoporthoz fûzõdõ rendezvényeket megtartani és a többi civil szervezet programjaihoz is csatlakozni. Tervezzük az õsz folyamán a Kis-Balaton meglátogatását, hogy a képeken már megcsodált élõvilágot élõben is láthassuk.
Balatonkenese, 2009-03-08.  Parragh Márta csop.vez.