Márton nap 2014

15.00 óra Megnyitó - óvodások műsora - Kippkopp Óvoda Aprófalva csoportja / Andrejkáné Dalman Szilvia - Hódos Zoltánné óvodaped. (Nabe tagok)

Márton nap történetét elmondta: Andrejkáné Dalman Szilvia

15.30 - 16.45  Kézműves foglalkozás - Nabe tagok vezetésével (5 lehetőség közül lehetett választani - lampion, libabáb készítése, Ludas Matyi és lúd hajtogatás, libás puzzle kirakása, kukorica morzsolás) aki legalább 4 foglalkozáson részt vett és igazolta (igazoló lap), az kap egy Balaton szeletet. / nagy sikere volt, versengtek, hogy ki teljesíti hamarabb, 49 gyermek vett részt.

16.45 - 17.15  Táncház - vezette Vargáné Dobó Katalin óvodapedagógus (Nabe tag)

17.15 - 18.00  Libás totó és eredményhirdetés - versengtek a kitöltésért, végül 39-en vettek részt ebben a feladatban. Az eredmény: 1 db 13 + 1 találat és 19 db 13 találat - amire nem is számítottunk. Mivel nem volt ennyi egyforma ajándék, ezért azt találtuk ki, hogy a jobb vagy bal kezembe fogtam egy-egy tárgyat és azt az ajándékot kapták, (pöttyös tollak, figurás radír végű ceruzák, kis naptárfüzetek és a Balaton szelet, aminek nagyon nagy sikere volt) amelyik kezemet mondták. A többi résztvevő részesült még egy-egy csokiban.

18.00 óra  Lampionos felvonulással zártuk a napot.

Közben a lenti teremben a Tátorján játékvár játszóháza, valamint a Nabe tagok készítette libás ételek (libatepertő, libazsír kis üvegekben, libazsíros kenyér, ludaskása), házi sütemények várták a vendégeket, gyerekeket a büfében. A Kelet-Balatoni Borrend tagjainak jóvoltából  új borokat is lehetett kóstolni.


Thury Attiláné csoportvezető
NABE Balatonkenese-Balatonakarattyai Csoport 

 

Képek