Víz Napi Balcsi Party 2012

Igazi tavaszi délutánnal ajándékozott meg bennünket, az időjárás, amit a Balaton parton töltöttünk el március 25-én, a Víz Világnapja alkalmából megrendezett összejövetelen. Nemesvita és Balatonederics, mint minden évben, most is együtt ünnepelt e jeles napon. Valamennyien biciklivel érkeztünk a stradra. „A Balaton fohásza” című verssel kezdődött a programunk, majd egy rövid bevezető és köszöntő után Fekete Lajosné Juliska néni szépen keretbe foglalt írását hallgathattuk meg. Minden évszaknak megvan a maga szépsége, öröme a Balaton környékén élő és az ide látogató emberek számára. Tisztelni és óvni kell a természetet, ugyanakkor figyelni kell a figyelmeztető jelekre, melyek arra intenek, hogy veszélyeket is rejthet a mi gyönyörű „Tengerünk”.

 

Mint minden csoport, 15-órakor megkoszorúztuk a Tavat, és vízre bocsátottuk kis hajónkat, Szabad Sándor a helyi Horgász Egyesület vezetője segítségünkre volt ebben. Ha valaki megtalálja, kérjük, értesítsen bennünket.

Ezt követően kezdetét vette a játék, a szép számmal megjelent gyerekek csapatokat alkottak és a kijelölt állomásokon, teljesítették az akadályverseny feladatait pl.: készítettek menetlevelet és csatakiáltást, Balatoni Totó, vizes közmondások értelmezése, horgászat, balatoni népdalok énekelése, képkirakó, hal részei, Balaton, mint gyümölcsös kert képfelismerő feladatok voltak. Aki nem vett részt a vetélkedőben kiszámolhatták az Ökológiai lábnyomukat, elkészítették az uzsonnát a gyerekeknek. Lelkes anyukák és apukák voltak ebben segítségünkre, ők várták az állomásokon a feladatokkal csapatokat. A vetélkedő végén, amíg az értékelés folyt a” Vigyázz Rám” óriás társasjátékkal játszottak, 5 fajta vízből kóstolhattak és kitalálhatták, melyik a Balatonfüredi és Nemesvitai forrásvíz. Van-e különbség a kút- és a csapvíz között, az utóbbinak a tisztított formáját is megkóstolhatták. Közben falatozhattak. Minden gyermek kapott valamilyen ajándéktárgyat az elmaradhatatlan Balaton szelettel együtt. A jelenlévők kivétel nélkül nagyon jól érezték magukat, kipirulva és jóleső fáradsággal indultunk haza a nap végén.

Horváth Marianna

Rendezvényen készült képek