15 éves a csopaki csoport

Ünnepeltünk!

Tizenöt évesek lettünk! Ez már valami!
A Nők a Balatonért Egyesület ebben az évben ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját. A Csopaki Csoportunk is az elsők között volt, akik csatlakoztak a NABE-hoz, így mi is kamaszkorba léptünk. Ennyi évet már méltóképpen meg kell ünnepelni, ezt mindenki így gondolta.
Már hetekkel ezelőtt elkezdtük tervezni-szervezni a programot, hogy semmi fontos ne maradjon ki az ünneplésből. Dr. Károly Gabriellával készítettünk a 15 évről egy prezentációt, hogy a meghívott vendégeink, és a később belépő tagok is megismerjék a múltunkat. Alig győztük kiválogatni a sok-sok megörökített program képei közül azt a néhányat, amit felhasználtunk.

A vasárnapi nap szinte teljesen lefoglalt Bennünket, hiszen délelőtt szépen berendeztük a Kultúrházat, utána gyorsan megsütöttük a pogácsát, 3 órakor pedig már újra ott voltunk, hogy fogadjuk a vendégeinket.
Elérkezett a 4 óra, vártunk még valakire….., /de nem jött!/, majd Szauer Rózsával a nagy Egyesület elnökével (10 évig volt a Csopaki Csoport vezetője), /köszöntöttük a meghívásunkat elfogadó vendégeinket és tagságunkat. Ezután következett a prezentáció. Ma is szívesen nézegetjük a papírgyűjtésről, parlagfű-irtásról, virágosításról, parkosításról, kiállításokról, falutakarításról, kézműves foglakozásokról, „Téli esték” előadásairól, asszonyfarsangról, farsangi bálról, kirándulásokról, akadályversenyről, parkjainkról készült fotókat, hiszen benne van a 15 évünk és rengeteg munkánk. Virággal, erre az alkalomra készített oklevéllel és tollal köszöntük meg a legrégebbi aktív tagjaink munkáját. Végül Frick Attila a Sáner János Kertbarátkör elnöke, és Frickné Marika a Vöröskereszt helyi vezetője köszöntött bennünket, jubileumunk alkalmából. Denkné Júlia most is versbe szedve mondott köszöntőt a pezsgős koccintás előtt. Ezután az egyesület logóját formázó tortát szeleteltük fel, megkóstoltuk a finomabbnál finomabb sütiket, és beszélgettünk, felidéztük emlékeinket.
Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik bármi módon segítették munkánkat a 15 év során.

Szerdahelyi Jánosné

Képek az ünnepségről: